Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CBS: 65.000 banen verloren in de zorg

Mark van Dorresteijn
In twee jaar tijd zijn 65.000 zorgbanen verdwenen. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.
CBS: 65.000 banen verloren in de zorg
Foto: ANP/JERRY LAMPEN

Het CBS ziet dat herstel op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2015 doorzet. Het aantal banen is toegenomen met 19.000 en het aantal vacatures met 6.000. Maar deze stijging geldt niet voor alle bedrijfstakken. Vooral uitzendkrachten en handel, vervoer en horeca dragen bij aan de groei. De grootste daling zit bij de sectoren zorg, openbaar bestuur en bouwnijverheid.

Banen in de zorg

Het aantal banen in de zorg daalt nu al twee jaar onafgebroken, schrijft het CBS. ‘In totaal gingen in deze periode 65.000 banen verloren: 4 procent van alle banen in deze bedrijfstak. Vooral de werkgelegenheid in de welzijnszorg (onder meer thuiszorg, verzorgingshuizen, de gehandicaptenzorg en de kinderopvang) daalde. In de gezondheidszorg is het werkgelegenheidsverlies kleiner.’

 

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.