Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA-senator: rijke oudere moet meer betalen voor zorg

Rijke ouderen moeten meer gaan betalen voor de kosten van de zorg. Op die manier blijven de voorzieningen ook betaalbaar voor ouderen zonder veel vermogen of pensioen. CDA-senator Jos Werner bepleitte dit dinsdag tijdens de algemene beschouwingen in de Eerste Kamer.
CDA-senator: rijke oudere moet meer betalen voor zorg

Werner wees erop dat ondanks allerlei bezuinigingen de kosten voor de AWBZ maar blijven stijgen. Alleen een fundamentele hervorming de AWBZ-zorg betaalbaar houden, stelt de senator.

‘Toekomstige ouderen aanzienlijk welvarender’

“We kunnen niet blijven doorgaan met het verschralen van de zorg, beknibbelen op het AWBZ-pakket en het verhogen van de bijbetalingen”, zei Werner. De CDA-senator wees erop dat de toekomstige generatie ouderen aanzienlijk welvarender is dan de naoorlogse en dus beter in staat de kosten van de zorg zelf te betalen. Het kabinet gaat volgens Werner in zijn toekomstplannen te makkelijk voorbij aan de oplopende zorgkosten.

Advies van de SER

Premier Balkenende ging niet in op het pleidooi van de CDA-senator, maar wees erop dat het kabinet advies heeft gevraagd aan de SER over de toekomst van de zorg. Dat verschijnt eind dit jaar of begin 2008. Daarna komt het kabinet met een visie voor de langere termijn. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.