Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Cees Veerman stopt als voorzitter raad van toezicht VU-VUmc

Cees Veerman stopt per 1 januari 2014 als voorzitter van de raad van toezicht VU-VUmc. De besturen gaan op zoek naar een nieuwe toezichthouder.
Cees Veerman stopt als voorzitter raad van toezicht VU-VUmc
Foto: ANP Koen van Weel


‘De afgelopen jaren waren voor het toezicht uiterst hectisch,’ zegt Veerman. ‘Gelukkig zijn de beide instellingen weer in rustiger vaarwater. De besturen van de VU en VUmc en de raad van toezicht zijn met de recente benoemingen weer compleet. Mede gezien de grote strategische opgaven waar de VU en VUmc voor staan vind ik dit een goed moment om mijn plaats in de RvT over te dragen aan een opvolger.’

Wouter Bos

Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc:‘Cees heeft in toezicht en bestuur een stevig fundament gelegd waarop we nu weer kunnen gaan bouwen.’ Veerman werd per 1 januari 2012 benoemd als lid van de raad van toezicht van de Stichting VU-VUmc. In mei 2012 nam hij het voorzitterschap van de raad van toezicht over van Pieter Bouw.Nieuwe voorzitter

De raad van toezicht VU-VUmc is begonnen met het selecteren van een nieuwe voorzitter, het streven is dat deze 1 januari kan beginnen. Het wervings- en benoemingsproces verloopt volgens afgesproken procedures waar ook de medezeggenschap nauw bij betrokken wordt.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mijn complimenten voor Cees. Terwijl het bestuur van zowel het VU als het VUmc onder zijn toezicht zwaar in de problemen kwam en problemen langer voortduurden dan nodig en de communicatie naar buiten fors tekort schoot is hij altijd buiten schot gebleven. Dat is geen geringe prestatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.