Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cegeka wil flink groeien in Nederlandse markt

Mario Gibbels
ICTzorg meldde vorig week dat Cegeka het merk DataBalk van de Nederlandse markt heeft gehaald. Hiermee werd ten onrechte de indruk gewekt dat de producten van Databalk verdwijnen. Het tegendeel is het geval, aldus Anton Vreugdenhil, algemeen directeur van Cegeka Nederland. “Onze ambitie is juist om flink te groeien in de Nederlandse markt.”
Cegeka wil flink groeien in Nederlandse markt

In België behoort Cegeka tot de top-drie van bedrijven in de ict, vertelt Vreugdenhil. “En dat geldt voor vrijwel alle sectoren, ook voor de zorg.”

Overname

Twee jaar geleden besloot Cegeka, dat al een meerderheidsbelang in DataBalk had, om het bedrijf volledig over te nemen. De volgende stap was om eind vorig jaar de naam DataBalk te veranderen in Cegeka.

Veroveren

Het besluit om DataBalk volledig over te nemen is ingegeven door de ambitie van het Belgische bedrijf om flink te groeien in Nederland, legt Vreugdenhil uit. “We willen de Nederlandse markt veroveren, door autonome groei en door nieuwe aankopen. Het is dan niet handig als de klant te maken heeft met twee merken. Daarom gaat DataBalk verder onder de naam Cegeka.”

Caremarkt

Cegeka blijft zich, net als DataBalk, richten op de caremarkt, aldus Vreugdenhil. “Omdat het een duidelijke groeisector is. Enerzijds door de groeiende vergrijzing en anderzijds doordat het in de sector inmiddels wel duidelijk is dat papieren dossiers echt niet meer kunnen.”

outsourcing

Daarnaast gaat Cegeka zich nadrukkelijk richten op outsourcing. Daar is zelfs een aparte eenheid voor opgericht: Cegeka Outsourcing.

Kernproces

Het voordeel van het outsourcen is dat een zorginstelling zich op haar kernproces kan richten, stelt Vreugenhil: het leveren van zorg aan haar klanten. “Tegelijkertijd is ict tegenwoordig binnen de zorg van strategisch belang, noodzakelijk als je als organisatie wilt overleven. In die zin worden wij als outsourcingspartij een strategisch verlengstuk van een zorgorganisatie.”

Duurzaamheid

Toch loopt de zorgsector niet voorop al het om outsourcing gaat, constateert Vreugdenhil. “Terwijl het wel steeds meer een logische stap wordt. Technisch is er tegenwoordig veel meer mogelijk en outsourcing biedt de voordelen van grootschaligheid en, wat tegenwoordig ook steeds belangrijker wordt, duurzaamheid.” (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

Helios van DataBalk doorstaat test AW319 en AW320

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.