Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Cerfontaine beoogd bestuursvoorzitter VvAA

Mark van Dorresteijn
Gerlach Cerfontaine is in beeld als nieuwe voorzitter van het bestuur van VvAA, organisatie van en voor professionals in de gezondheidszorg. Dat meldt VvAA-directeur Maaike Wijnen tegenover Medisch Contact.
Cerfontaine beoogd bestuursvoorzitter VvAA

Als de leden met de benoeming akkoord gaan, zal het bestuur hem vervolgens benoemen tot voorzitter. In die functie volgt hij longarts Jan van den Bergh op.

Ervaring

Cerfontaine kreeg landelijke bekendheid als topman van luchthaven Schiphol, een functie die hij tussen 1998 en begin 2009 uitoefende. Maar in de medische wereld is hij is geen onbekende. Na zijn studie geneeskunde en psychotherapie in Utrecht werkte Cerfontaine als huisarts, assistent-chirurg en psychotherapeut. Vervolgens werd hij bestuurslid van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en bestuursvoorzitter van het Academisch Ziekenhuis Utrecht (het huidige UMCU). Daarna stapte hij over naar de luchthaven. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Verdient Pia te weinig?
  Ontloopt hij zo kleinkinderen die op opa lijken?
  Moet de VVAA naar de beurs??
  Cerfontaine is een ander woord voor sadomasochisme.
  p.s. Beste Floris : om bejaarden in een tehuis nou ook nog Cerfontaine aan te doen?

 3. Gaat het te goed met de VVAA?
  Verdient Pia niet genoeg als kamerlid ??
  Wil hij zo kleinkinderen ontlopen die op opa lijken ? Gaat de contributie nu omhoog en/of moet de VVAA binnenkort naar de beurs???
  Was er nog geen plaats bij TCA?
  p.s. Beste Floris : Bejaarden in een bejaardenhuis hebben het al vaak niet zo leuk, maar om hen nu ook nog Cerfontaine aan te doen??!!
  Dat is sadomasochisme !??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.