Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Charim ontslaat 200 medewerkers

Tweehonderd medewerkers van de regionale instelling voor ouderenzorg Charim krijgen woensdag een brief waarin staat dat ze boventallig zijn. Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander vandaag.
Charim ontslaat 200 medewerkers
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Nog eens 68 medewerkers krijgen te horen dat ze mogen blijven, maar op een andere plek binnen de organisatie. De ontslagen vallen vooral onder de medewerkers in de zorg. Charim zegt in De Gelderlander toe hen te begeleiden naar ander werk en roept andere instellingen op hun vacatures te melden. Charim kondigde eerder dit jaar de reorganisatie aan, waarbij zeker 300 fte wordt geschrapt. Op dit moment zijn er 1.800 werknemers in dienst. De directie verwacht dat de komende jaren in totaal 350 tot 500 banen zullen verdwijnen, vooral als gevolg van bezuinigingen bij het rijk. Of dat inderdaad gebeurt, is afhankelijk van het aantal cliënten dat de instelling weet te behouden.

1 REACTIE

  1. Opmerkelijk dat er vooral ontslagen vallen in de zorg.
    Tenzij het om huishoudelijk medewerkers zou gaan in het kader van WMO. Daarvan is bekend dat het bijna geen haalbare kaart meer is, omdat deze zorg steeds meer gezien wordt als schoonmaakdienst.
    Ook lijkt het me helder dat facilitaire mensen niet meer allemaal op de loonlijst blijven staan van de publieke rechtsvorm, vanwege ”wonen en zorg scheiden” en onvoldoende bestaansrecht qua huidig concept.
    Maar het lijkt me ondenkbaar dat het ontslag zou gaan om verzorgenden en verpleegkundigen, tenzij er sprake is van een zeer zorgelijke algehele situatie/ continuïteit…
    Want gunning voor ambulante zorgverlening is gewoon in tact gebleven bij de stelselwijziging.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.