Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Charim wacht niet op personeelsgeld overheid

Zorggroep Charim wil niet wachten op de extra miljoenen voor zorgpersoneel van het kabinet. Vooruitlopend op de toezeggingen van de overheid investeert de zorggroep daarom 1,8 miljoen euro in extra personeel. Dat meldt de zorgorganisatie op haar website.
monies400.jpg

Charim vindt dat er voor haar cliënten zo snel mogelijk extra personeel moet worden ingezet. Samen met de lokale cliëntenraad en de teams wordt per locatie bepaald hoe de extra gelden ten goede kunnen komen aan de zorg voor cliënten. ‘We weten allemaal dat de ouderenzorg in Nederland de laatste jaren te maken heeft gehad met bezuinigingen, waardoor er weinig personeel beschikbaar was’, zegt Henk Prins, voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Charim. ‘Onze mensen doen wat ze kunnen, maar als je in je eentje acht hulpbehoevende cliënten tegelijk moet helpen bij de maaltijd, zijn de mogelijkheden beperkt.’

1,8 miljoen
Charim heeft daarom besloten om direct 1,8 miljoen euro extra ter beschikking te stellen voor meer personeelsinzet, bovenop de begroting en vooruitlopend op de toezeggingen van de overheid. De zorggroep wil daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het helpen realiseren van de wensen van de cliënten. Prins: ‘We vertrouwen dat de overheid binnenkort met extra geld over de brug komt, maar daar kunnen onze cliënten niet op wachten. Die hebben nú de extra steun, aandacht en zorg nodig.’

Arbeidsmarkt
Charim heeft de teams opdracht gegeven om op korte termijn samen met de lokale cliëntenraad voorstellen te doen om de inzet van personeel te vergroten. De organisatie verwacht dat dit niet makkelijk zal zijn. ‘De arbeidsmarkt in de ouderenzorg is krap, met name voor hoger geschoolden. Voor Charim zal het een uitdaging zijn om extra personeel te vinden. We zullen creatief moeten zijn. Het inzetten van extra personeel kan echter ook door onze huidige medewerkers meer uren te geven’, stelt Prins vast.

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.