Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Charles Laurey naar De Archipel in Eindhoven

Redactie Zorgvisie
Charles Laurey heeft afgelopen dinsdag getekend voor de functie van bestuursvoorzitter bij zorgorganisatie De Archipel in Eindhoven. Dat schrijft het NRC Handelsblad in een reconstructie over Meavita Nederland. Laurey was bestuurder bij Meavita Nederland ten tijde van het faillissement.

Laurey begint per 1 juni formeel bij Stichting Verpleging en Verzorging De Archipel in Eindhoven. Deze organisatie boekte voor 2007 een positief resultaat van 2,2 miljoen euro op een eigen vermogen van 12,2 miljoen euro. “Het is een kerngezonde organisatie in de ouderenzorg”, zegt Laurey. “Ik ben blij dat ik in deze sector verder kan.”

Meavita Nederland

Laurey zegt desgevraagd niet verbolgen te zijn over de gang van zaken bij het faillissement van Meavita Nederland. “Integendeel. Ik heb het werk gedaan dat moest gebeuren. Het had met Meavita Nederland anders kunnen lopen als er meer vertrouwen in de organisatie was geweest. Maar als bestuurder moet je met dit soort dingen om kunnen gaan. Ik heb de afgelopen periode heel veel ervaring opgedaan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Lees een Zorgvisie-interview met Charles Laurey

Laurey: ‘Meavita heeft voorschotten nodig’

Charles Laurey gaat Meavita leiden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.