Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Charles Laurey stapt op bij SVVE De Archipel

Bestuursvoorzitter Charles Laurey zal vanaf volgend jaar geen leiding meer geven aan de Eindhovense zorgorganisatie SVVE De Archipel. De oud-Meavita topman en het managementteam van De Archipel hadden geen goede ‘fit’.
Charles Laurey stapt op bij SVVE De Archipel

In goed overleg zijn beide partijen overeengekomen uit elkaar te gaan. Charles Laurey was vanaf juni van dit jaar actief als voorzitter van de raad van bestuur van de zorgorganisatie. “Ik vind het ontzettend jammer dat het zo gelopen is”, zegt Laurey. “De Archipel is een prachtige organisatie waar met hart en ziel gewerkt wordt. Tussen mij en het managementteam ging het om een verschil van stijl en dat werkte helaas niet.”

Ontslagregeling

De Archipel zoekt op een zo kort mogelijke termijn naar een interim-bestuurder. Na aanstelling van deze bestuurder zal Laurey zonodig ook na 1 januari beschikbaar zijn voor de overdracht. De raad van toezicht en de heer Laurey benadrukken dat de besluitvorming rondom zijn terugtreden, in goede harmonie heeft plaatsgevonden. Laurey zegt desgevraagd dat zijn regeling conform de NVZD-norm is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Charles Laurey naar De Archipel in Eindhoven

Laurey: ‘Meavita heeft voorschotten nodig’

Charles Laurey gaat Meavita leiden

‘Doodsteek Meavita afkomstig van Bussemaker’

10 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Volgens mij heeft deze meneer de Vierstroom achtergelaten met verlies.Meavita is ook een drama geworden.Naar de overnamekandidaten van Meavita gaat ook weer miljoenen om de zaak op poten te zetten. Alle ideeen kosten bergen AWBZ-geld.
    Om dat op te lossen moet er meer uren werk geleverd worden tegen goedkopere tarieven, en daar hebben we gelukkig de mensen op de werkvloer voor.Alleen moeten zij jaren werken voor een ton.

  3. Jammer, deze man is echt in staat veranderingen die strikt noodzakelijk zijn door te voeren. Hij heeft een totaal andere stijl, dan de reguliere “zorgbazen” Misschien is het daarom wel goed het management es kritisch door te lichten. Immers de zorgwereld verandert razendsnel en veelal is daar aangepast gedrag nodig en dan niet alleen van bestuurders. Jammer Charles, deze organisatie verdeint je niet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.