Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chatrobot helpt jongeren met seksvragen

Annelies Vermeulen
Een kunstmatig intelligente chatrobot is een veelbelovende manier om vragen van adolescenten over seks, drugs en alcohol te beantwoorden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht dat is gepubliceerd in de Journal of Adolescent Health.
Chatrobot helpt jongeren met seksvragen

De chatrobot Bzz is bedoeld om vragen van pubers over alcohol, drugs en seks te beantwoorden. Uit het onderzoek blijkt dat de jongeren vooral vragen over seks stellen. De deelnemers vonden de chatbot makkelijk te gebruiken en de verstrekte informatie betrouwbaar, maar matig bruikbaar. Ook vonden zij de chatrobot anoniemer en sneller dan informatielijnen en zoekmachines. De jongeren vonden de kwaliteit van de antwoorden beter dan eigen zoekresultaten, en de chatrobot makkelijker te gebruiken dan een infolijn.

Onderzoek

Een gemengde groep van 929 Nederlandse pubers die met chatbot ‘Bzz’ hebben gechat deed mee met het vragenlijstonderzoek. Adolescenten met en zonder ervaring met seks, drugs en alcohol stelden de chatbot vragen. Gemiddeld voerden zij elf gesprekken van elk bijna vier minuten met de chatbot. Het merendeel van de ingetypte zinnen waren begroetingen en andere vragen die niet over seks, drugs of alcohol gingen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Robottherapeut helpt autistische kinderen

Robots aan het bed in verzorgingshuizen

Pratende robot helpt mensen met overgewicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.