Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ChristenUnie: ‘voor marktwerking, tegen winst’

DEN HAAG - De ChristenUnie is voor “duidelijk” gereguleerde marktwerking in de zorg maar de concurrentie mag niet ten koste gaan van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg. De christelijke partij spreekt zich uit voor een wettelijk verbod op voorrangszorg. De ChristenUnie is tegen het uitkeren van winst in de zorg.

De ChristenUnie wil in totaal 700 miljoen extra investeren in de zorg en dan gaat het met name om de thuiszorg, de verpleeghuiszorg en de jeugdzorg. Het terugdringen van de bureaucratie en de beheersing van de prijzen van geneesmiddelen en dbc’s (diagnose-behandelingcombinaties) moet ruim een miljard aan besparingen opleveren.

No claim

Verder wil de ChristenUnie de no-claim afschaffen, de zorgtoeslag voor alleenstaanden verhogen en een eigen bijdrage invoeren voor mensen die zonder een verwijzing van de huisarts en zonder medische noodzaak zich bij een ziekenhuis willen laten behandelen.

Iedereen die langer dan een maand is opgenomen in de AWBZ-instelling heeft recht op een eenpersoonskamer, stelt de ChristenUnie. De partij wil laten onderzoeken of het mogelijk is om gezond gedrag te belonen met een premieverlaging. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.