Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Chrit van Ewijk wordt bestuurder DBC-Onderhoud

Mark van Dorresteijn
Chrit van Ewijk is per 1 augustus 2011 benoemd tot bestuurder van DBC-Onderhoud. Hij volgt Johan Rozendaal op.
Chrit van Ewijk wordt bestuurder DBC-Onderhoud

De nieuwe bestuurder ziet zich, naar eigen zeggen, in zijn nieuwe rol vooral een bijdrage leveren aan het verder meebouwen aan een transparant en goed systeem van prestatiebeloning.

Ervaring

Van Ewijk heeft ervaring in zowel de zorg, als de financiële en andere publieke sectoren. Na het voltooien van zijn studie wiskunde en economie startte hij zijn carrière in de zorg, bij de Stichting Informatiecentrum voor de Gezondheidszorg. Daarna vervulde hij diverse leidinggevende functies (management en directie) bij ondermeer de Rabobank en Achmea Groep. Bij deze laatste organisatie was hij verantwoordelijk voor zorgbeleid en zorginkoop. Sinds vijf jaar is hij werkzaam in de ggz, als directeur bij Pro Persona Arnhem en Indigo Gelderland.

DBC-Onderhoud

DBC-Onderhoud is de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor een goed werkende dbc-systematiek. Het dbc-systeem vormt de basis voor declaraties van geleverde zorg en levert inzicht in het daadwerkelijk gebruik van de zorg. Hiermee is het de onderhandelingstaal tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat een klus. Ik word al moe als probeer te bedenken wat er allemaal nog moet gebeuren. En volgens mij zijn alle redenen waarom het vorige bestuur faalde nog aanwezig. Je moet er maar zin in hebben. Ik wens Chrit van Ewijk in ieder geval veel succes (al was het maar omdat ik het puin weer mag ruimen).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.