Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten GGz Centraal werken aan e-health-app

Mark van Dorresteijn
Cliënten van GGz Centraal kunnen zelf meebouwen aan de app van de ggz-instelling. Met een speciaal programma kunnen cliënten zelf een prototype ontwikkelen van een stappenplan. Zo laat de organisatie weten.
Cliënten GGz Centraal werken aan e-health-app
Foto: GGz Centraal

Via een speciaal programma hebben cliënten de mogelijkheid om zelf een prototype ontwerpen van een stappenplan, vertelt Matthijs Jantzen, projectleider e-health van GGz Centraal. ‘Een stappenplan beschrijft hoe iemand moet handelen om tot een bepaald resultaat te komen. Een voorbeeld daarvan is koffie zetten. Een eerste stap zou zijn om te vragen wie er koffie wil. Dat klinkt heel simpel, maar is voor sommige cliënten nog lastig. Op het koffieapparaat plakken we vervolgens een QR-code. Na het scannen krijgt de cliënt het stappenplan te zien op zijn telefoon.’

GGz Centraal app

Het stappenplan kan bestaan uit tekst, afbeeldingen of video. Als het stappenplan goed werkt, wordt het toegevoegd aan de app van GGz Centraal. Met de app hebben cliënten toegang tot hun online behandelomgeving. Zij kunnen ook contact onderhouden met hun behandelaar, opdrachten maken, metingen bijhouden en berichten sturen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.