Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten zorginstelling stappen naar hof

Cliënten van Stichting Zorgcentra De Betuwe zijn naar de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gestapt omdat ze vinden dat de zorg "ver onder de maat" is.
Cliënten zorginstelling stappen naar hof

De centrale cliëntenraad van de instelling wil dat de ondernemingskamer onderzoek doet naar het beleid van de raad van bestuur en dat deze zo nodig ingrijpt. Dat heeft de advocaat van de cliënten maandag laten weten.

Veiligheid

De stichting heeft een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen, levert thuiszorg en verleent zorg aan bijna vijfhonderd personen. Volgens de cliëntenraad schiet de directie tekort in het bieden van zorg en veiligheid. Ook het financiële beleid zou te wensen overlaten en daardoor zou er niet genoeg personeel beschikbaar zijn. De ondernemingskamer behandelt de zaak op 1 april. Volgens de advocaat is het voor het eerst dat een cliëntenraad van een zorginstelling de stap naar de ondernemingskamer maakt.


Eerder benaderd

De advocaat zegt dat de cliëntenraad eerst de raad van bestuur van de instelling benaderd heeft om de situatie aan te kaarten, maar die heeft de gesprekken met de cliënten opgeschort. De directie van de instelling was maandagavond niet te bereiken voor commentaar. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word abonnee van Zorgvisie.

Lees meer:

Rechter draait fusie WWZ-Mariënstaete-Valent niet terug

Artsen naar rechter om achterstallige declaraties verzekeraars

‘Verwaarlozing in verpleeghuis NEBO’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.