Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV voert actie bij thuiszorgorganisatie ZONL

Vakbond CNV Publieke Zaak voert vanavond actie in Emmeloord. Medewerkers van de Huishoudelijke Zorg bij thuiszorgorganisatie Zorggroep Oude en Nieuw Land (ZONL) in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk krijgen twee maanden uitstel van ontslag. CNV Publieke Zaak vindt dit te weinig en bereid acties voor.
CNV voert actie bij thuiszorgorganisatie ZONL

ZONL heeft gisteren bekend gemaakt dat samen met de colleges van de betrokken gemeenten, besloten is akkoord te gaan met een overgangsregeling van twee maanden. Dit betekent dat de huishoudelijke verzorging per 1 maart 2015 stopt en overgaat in een algemene voorziening en niet per 1 januari 2015, zoals eerder aangekondigd. Twee maanden later betekent ook twee maanden uitstel van ontslag voor 361 medewerkers en twee maanden langer de tijd en mogelijkheid om medewerkers te begeleiden naar ander werk.

Te weinig

Voor CNV Publieke Zaak is twee maanden uitstel echter veel te weinig om een goed mobiliteitstraject in te zetten. ‘Wij vinden dat 2015 als overgangsjaar gebruikt moet worden’, zegt bestuurder Karin Kasper. ‘We gaan ons nu dan ook voorbereiden op actie! We moeten de gemeenten tot een ander besluit laten komen en we geven niet op.’ CNV roept haar leden op om morgenavond om 19.00 uur, in kerkgebouw de Ontmoeting, Europalaan 42 in Emmeloord.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.