Column: Whole system in the room

Digitale gegevensuitwisseling tussen zorgverleners onderling en de patiënt wordt het nieuwe normaal. Dat is de doelstelling van het ministerie van VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist Zorgvisie ict magazine
Jan Christiaan Huijsman. Foto: Frederike Roozen

In februari kwam bont gezelschap in vier consultatiesessies bijeen om naar bijna dertig voorstellen te luisteren. Presentaties van onder andere patiënten, de Nierstichting, een werkgroep voor borstkanker, een apotheker, een klinisch chemicus van een laboratorium, een casemanager dementie en een cardioloog. In de zaal zaten patiënten, zorgverleners, informatiearchitecten, beleidsmedewerkers, bestuurders, vertegenwoordigers van regionale zorgorganisaties en ict- en infrastructuurleveranciers.

De presentaties verschilden van kwaliteit maar de dialoog met de zaal daarna was bijzonder. Een vraag die te specifiek was voor de presentator kon iemand uit de zaal die expert was op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur of zorginformatiebouwstenen beantwoorden. Een insinuerende

0
303

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.