ConQuaestor plagieert zorgrapport

Financieel adviesbureau ConQuaestor (CQ) is vrijdag in een kort geding veroordeeld voor plagiaat. CQ heeft een rapport dat het gezamenlijk met ledenorganisatie VvAA schreef, gepubliceerd alsof het een eigen productie was. De rechter oordeelde onder andere dat CQ moet rectificeren met een brief onder de kop: ‘CQ heeft inbreuk gemaakt op auteursrechten’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ConQuaestor plagieert zorgrapport

In juni 2013 hebben VvAA en ConQuaestor samen het rapportIntegraal risicomanagement. Onderzoeksrapport Integraal risicomanagement in 40 Nederlandse ziekenhuizen.’ opgesteld en gepubliceerd. Aan het rapport ligt een gezamenlijk onderzoek ten grondslag naar de jaarverslagen van 40 Nederlandse ziekenhuizen over de jaren 2010 en 2011. In februari  2014 heeft ConQuaestor  het rapport  ‘De volwassenheid van Integraal Risicomanagement onder algemene, academische en categorale ziekenhuizen‘ gepubliceerd. De voorzieningenrechter is van oordeel dat het uitbrengen van het latere rapport van CQ tot een inbreuk leidt van het gemeenschappelijk auteursrecht en de persoonlijkheidsrechten (‘plagiaat’) van VvAA op het eerdere, gezamenlijke rapport

1
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.