Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Consortium wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

Redactie Zorgvisie
Een consortium van Ons Ziekenhuis en Orange Cure wil de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord overnemen. De twee partijen maakten dat vandaag bekend.
Consortium wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

Het consortium, dat werkt onder de naam ‘Ons Ziekenhuis IJsselmeer’, wil met hetzelfde personeel en dezelfde medische staf een gezonde organisatie opzetten. De twee partijen vinden dat twee afzonderlijke ziekenhuizen in het gebied Lelystad – Emmeloord bestaansrecht hebben. Directeur Erik aan de Stegge van Orange Cure: “Wij willen de zorg behouden voor de regio. In een fusie geloven wij niet. De afgelopen jaren hebben wel bewezen dat dat niet werkt. Wij zien meer in twee aparte zorginstellingen die een verregaande samenwerking aangaan voor wat betreft inkoop, ict en dergelijke.”

Geld geen probleem

Orange Cure was enkele jaren geleden in de race om het Slotervaarziekenhuis te kopen. Dat ging toen niet door. Sindsdien voert het bedrijf gesprekken met verschillende ziekenhuizen over investeren in zowel de zorgexploitatie als in het realiseren van nieuwe ziekenhuisfaciliteiten. Aan de Stegge: “Wij zijn bereid en in staat te investeren in de IJsselmeerziekenhuizen. Naast het eigen vermogen wat het consortium zelf wil inbrengen werken ze samen met enkele banken. Ook de financiering door de banken is voor hen geen probleem op voorwaarde dat er een goed businessplan ligt. Dat willen wij ook, dus daar gaan wij hard aan werken, zodra wij alle gegevens hebben.” Over de hoogte van het bedrag dat het consortium denkt te investeren, wil Aan de Stegge geen uitlatingen doen.

Keten van ziekenhuizen

Het consortium streeft naar een keten van vijf ziekenhuizen. Aan de Stegge zegt ook in gesprek te zijn met het Hofpoort ziekenhuis in Woerden en ‘enkele andere ziekenhuizen’.

Ons Ziekenhuis is naar eigen zeggen een bedrijf waarin medische professionals en managers samenwerken aan ziekenhuiszorg. Orange Cure is de financiële partner en biedt diensten aan om de kosten in de zorg te verminderen en continuïteit te handhaven. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

‘Klink moet niet investeren in IJsselmeerziekenhuizen’

Personeel IJsselmeerziekenhuizen komt met plan

Noordoostpolder geeft IJsselmeerziekenhuizen niets

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.