Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Continuïteit en betaalbaarheid van de thuiszorg gaan voor marktwerking’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Alleen al in de verpleging en verzorging is het personeelstekort over tien jaar bijna verdrievoudigd. Veel verpleeghuizen bijbouwen wordt 'm niet, maar alles naar de thuiszorg verplaatsen leidt ook tot een bestuurlijke spagaat, aldus Heidi van den Brink, bestuurder bij Marente. Een deeloplossing is volgens haar de regionale capaciteit beter benutten, waarbij in elk postcodegebied een preferred provider actief is.
ouderenzorg van de toekomst, beeldzorg, ouderenzorg, Marente, thuiszorg, wijkverpleging,
Foto: Heidi van den Brink, rvb-lid Marente
Premium

De regio Zuid-Holland-Noord telt in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Goed verhaal en ik ben het er ook volledig mee eens dat wat betreft efficiency nog veel gewonnen kan worden! Een opmerking over marktwerking. Marktwerking wordt ook hier weer gezien als iets negatiefs maar dat is het vaak niet en hier ook weer niet. Sterker nog het gegeven voorbeeld (gezamenlijke nachtdiensten van thuiszorg organisaties) is een voorbeeld van een strategische alliantie; een onderdeel van marktwerking! Verstandige marktpartijen zouden altijd op zoek moeten zijn naar efficiency!
   Groetjes van een Medisch Bioloog/bedrijfskundige

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.