Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan is positief over onderzoek van Inspectie

De Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan vindt het positief dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op een aantal locaties de kwaliteit van haar dienstverlening gaat onderzoeken. Dat schrijft de organisatie in een persverklaring.
Cordaan is positief over onderzoek van Inspectie

Met het onderzoek ontstaat een objectief oordeel over de kwaliteit van zorg bij Cordaan, aldus de zorginstelling. De resultaten kunnen tevens helpen bij het verbeteren van de zorg. Eelco Damen, voorzitter van de raad van bestuur: “Wij bieden de inspectie natuurlijk alle medewerking. Het is van belang dat de IGZ periodieke onderzoeken bij Cordaan doet. Daaruit blijkt of de zorg voldoet aan de normen van verantwoorde zorg en veiligheid.”

Locaties

Het onderzoek van de IGZ vindt plaats in de maanden september en oktober. In december of in januari 2011 zal de rapportage van de IGZ openbaar worden gemaakt. Het reguliere onderzoek spitst zich toe op een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen én op kleinschalige woonvormen voor mensen met een verstandelijke beperking. Om welke locaties het gaat, is op dit moment niet bekend. Dat moet de IGZ nog bepalen.

Goede zorg

Damen: “Wij staan voor goede zorg voor onze cliënten. In de complexe zorg die we bieden, komen soms afschuwelijke incidenten voor, die we hadden moeten voorkomen. Maar wij werken elke dag aan het verbeteren van de zorg.” Cordaan heeft zelf verbeterplannen opgesteld en in uitvoering.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Inspectie start onderzoek bij Cordaan

Eelco Damen van Cordaan reageert op kritiek

‘Huidskleur is geen selectiecriterium bij Cordaan’

‘Onderbezetting oozaak van incidenten bij Cordaan’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.