Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Coronacrisis bezorgt virtueel ziekenhuis vliegende start

Redacteur Zorgmanagement
Drie miljoen metingen -en dagelijks oplopend- geeft de teller aan van de ‘corona check’ van OLVG en IT-leverancier Luscii. In combinatie met een digitale beslisboom en een medisch regieteam op afstand heeft de app het klassieke triagesysteem in no time op zijn kop gezet. OLVG-topman Maurice van den Bosch durft nog een stap verder te gaan: 'Digitale technologie aan de voorkant en medische experts die met koptelefoon achter een scherm zitten, eigenlijk is dit het ziekenhuis van de toekomst.'
Regiecentrum Coronacheck.nl

Tijd voor vergezichten was er niet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Beste Daan en Maurice, mooi initiatief! De OLVG-app zou nog aan waarde winnen wanneer jullie de gemonitorde populatie in samenspraak met de (Amsterdamse) huisartsen selecteren. Dan kunnen we samen de patiënten includeren die vanwege medische en/of sociale redenen een reëel risico hebben op snelle, onvoorziene of onopgemerkte verslechtering bij ziekte door Corona. Nu gaat relatief veel tijd en energie naar mensen die prima in staat zijn om adequaat en tijdig hun eigen huisarts te raadplegen bij problemen met hun gezondheid, al dan niet door Corona. Een volgende stap?!
   Paulien van Hessen, bestuurder Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.