Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Corporatie moet Fokuswoningen betalen

De bouwsubsidie voor Fokuswoningen verdwijnt in 2009. Staatssecretaris Bussemaker antwoordt dit op vragen van de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer vreest dat de zorgzwaartebekostiging een einde maakt aan Fokuswoningen, zelfstandige woonvoorzieningen voor zwaar lichamelijk gehandicapten. Deze worden tot nu toe grotendeels betaald uit subsidies. Voor de bouw ervan konden corporaties in 2008 in totaal 2,1 miljoen euro subsidie aanvragen. Vanaf 2009 moeten zij de bouwkosten voor gehandicaptenwoonclusters geheel zelf betalen. Bussemaker verwacht dat zij dat ook zullen doen, omdat zij in 2007 hebben afgesproken woningen aan te bieden voor mensen die veel zorg nodig hebben.

Individuele aanpassingen

Tot en met 2012 blijft er wel 2 tot 3 miljoen euro apart beschikbaar voor collectieve woningaanpassingen. Daarna komen die onder de beleidsregel zorginfrastructuur. Gemeenten moeten voortaan individuele woningaanpassingen betalen en krijgen daarvoor samen 3 miljoen euro. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Zorgzwaartebekostiging dreigt verpleeghuis fataal te worden

Bouwstop dreigt in care

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.