Crowdfunding voor longartsen na breuk Alliantie Rookvrij Nederland

Zorgorganisatie Ksyos zet een crowdfunding-actie op om de stichting Rookpreventie Jeugd van de twee longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker te helpen. De stichting Rookpreventie Jeugd krijgt geen geld meer omdat de longartsen uit de Alliantie Rookvrij Nederland zijn gezet.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De Alliantie, meer in het bijzonder de grootste en invloedrijkste deelnemer KWF Kankerbestrijding, vindt dat de activistische opstelling van de Stichting Rookpreventie Jeugd niet past bij de weg van geleidelijkheid die ze voorstaat. Nu de longartsen geen deel meer uitmaken van de Alliantie krijgen ze van KWF Kankerbestrijding ook geen geld meer voor de activiteiten van hun eigen stichting. Directeur van Ksyos, Leonard Witkamp, noemt zichzelf allereerst een optimist, maar verwacht zomaar een miljoen op te halen.

Geen overleg

Witkamp noemt het stopzetten van de samenwerking van de Alliantie onaanvaardbaar. ‘Toen ik het nieuws ‘s ochtends hoorde en ik dat

0
570

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.