Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CVZ komt met Pakketadvies 2008

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft het Pakketadvies 2008 gepubliceerd. Het CVZ stelt onder andere voor om van de verschillende cholestrolverlagers vaker dan nu alleen de simvastatines te vergoeden.

Elk jaar adviseert het CVZ de minister van VWS om bepaalde zorgvormen in of uit het verzekerde pakket van de Zorgverzekeringswet en AWBZ te laten. Opvallende nieuwe toevoeging aan het basispakket in het CVZ-advies is de behandeling met lipofillers van misvormd gezicht bij HIV-geïnfecteerden. Opvallende verwijdering uit het pakket is de zogenaamde sta-opstoel. Deze stoelen zijn weliswaar speciaal bedoeld voor mensen met een functioneringsprobleem, maar hoeven niet duurder te zijn dan de gemiddelde kosten van een ‘normale’ stoel die iedere Nederlander voor eigen rekening aanschaft.

Zorgkosten

In 2008 komen de kosten van Ziekenfondswet en AWBZ naar verwachting uit op ongeveer 52 miljard euro. Ook de komende jaren blijven de kosten van de verzekerde zorg volgens het CVZ-rapport stijgen: voor de periode 2008-2011 verwacht het CVZ een toename van circa 5,5 procent per jaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bekijk het hele CVZ-rapport

RVZ onderzoekt kostenbeheersing in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.