Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ dreigt Zeeuwse ziekenhuizen

CZ ontwikkelt plannen om een centrum voor thuisbevallingen op te richten in midden-Zeeland. Mochten de twee regionale ziekenhuizen daar niet aan meedoen dan kan CZ besluiten geen zaken meer met hen te doen. Dit zei CZ-directeur zorginkoop Joël Gijzen in een interview met Omroep Zeeland.

CZ is met een marktaandeel van zestig procent de grootste verzekeraar in Zeeland. De zorgverzekeraar is voorstander van de fusie tussen ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen. CZ vindt echter dat de bestuurders zich te veel bezighouden met gebouwen en te weinig investeren in samenwerking met huisartsen en verloskundigen.

Centrum thuisbevallingen

Een centrum voor thuisbevallingen is een manier om hierin verbetering te brengen, meent CZ. Gijzen: “Als de ziekenhuizen niets doen met ons plan, dan zullen wij heel ernstig met hen gaan praten. Dat kan er uiteindelijk toe leiden dat wij geen zaken meer met hen doen.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

CSZ onderzoekt Zeeuwse ziekenhuizen

Spoeddebat over bevallen op Walcheren

Vrouw bevalt op weg naar Ziekenhuis Goes

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.