Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

CZ legt beslag op huis van directie Raad & Daad

Mark van Dorresteijn
Zorgkantoor CZ heeft beslag gelegd op het huis van twee ex-bestuurders van het failliete zorgbedrijf Raad & Daad. De rechter heeft het beslag toegekend. Dat meldt dagblad De Limburger.
CZ legt beslag op huis van directie Raad & Daad

De totale vordering bedraagt twee miljoen euro en heeft betrekking op niet of onjuist verantwoorde bedragen uit de pgb-budgetten. CZ zegt nog steeds bezig te zijn met het onderzoek naar Raad en Daad. Volgens een woordvoerder komen steeds nieuwe feiten naar boven. CZ houdt alle opties tot verdere actie open, incluis aangifte bij justitie.

Voorschotten

Eind mei liet CZ ook al beslag leggen op geld van Raad & Daad. Volgens CZ houdt curator Scholtes ten onrechte een bedrag van ruim 155.000 euro vast, bestaande uit voorschotten, die CZ begin januari, een week na het faillissement, naar pgb-cliënten van Raad & Daad overmaakte.

Geen commentaar

Zowel de curator als de advocaat van de bestuurders wil geen commentaar leveren op het beslag, stelt het dagblad. Wel hebben zij aangekondigd in kort geding opheffing van het beslag te vragen.

Liquiditeitsproblemen

Raad & Daad, een van de grootste zorgondernemingen in Limburg, ging in december vorig jaar failliet, na liquiditeitsproblemen. 203 pgb-houders, die klant waren bij Raad & Daad, kregen te maken met forse navorderingen van het zorgkantoor. CZ stelde een onderzoek in en trok de conclusie dat de directie van Raad & Daad bewust zowel de cliënten als het zorgkantoor om de tuin heeft geleid. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Pgb-fraude bij zorgbedrijf Raad & Daad

Zes jaar cel geëist in zorgfraudezaak

Geen fraude bij Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. we hadden cz al eens ingeligt over die daden van dat ander bedrijf
  afschijt feestjes en is niets aan de hand
  waarom zolang wachten snap dat niet iemand die geld krijgt voor verzorging voor termaniteit en dat nog niet is maar ze maken wel het geld er van op
  ja waar zijn we dan mee bezig
  uitstapjes alles kan er van af fijn maar mensen die het soms echt nodig hebben krijgen het soms niet en dat is schandalig
  doe er wat aan zei hebben de foefjes bij raad en daad geleerd.

 3. goed dat dit soort pgb organisaties eindelijk aangepakt worden, iedereen heeft zich afgevraagd hoe het mogelijk was dat Raad en Daad alle personeel een leaseauto ter beschikking stelde voor een appel en een ei terwijl de andere thuiszorgorganisaties nauwelijks het hoofd boven water konden houden, de spreekwoorden die op deze organisatie van toepassing zijn : zijn: “misdaad loont niet” en “eerlijkheid duurt het langst” maar vermoedelijk is een groot deel van het pgbgeld al op Bali.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.