Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ schuift deadline inkoop wijkverpleging op

Op aandringen van brancheorganisatie ActiZ heeft zorgverzekeraar CZ de deadline voor indienen van offertes voor wijkverpleging twee weken uitgesteld, van 1 naar 15 augustus.De oorspronkelijke datum zat te kort op de publicatie van de beleidsregels van de NZa.
CZ schuift deadline inkoop wijkverpleging op

De indieningsdatum voor offertes zorginkoop verschilt per verzekeraar. Bij CZ moesten als eerste de offertes worden ingediend, op 1 augustus. De verzekeraars hebben in hun inkoopbeleid veelal met de eerder beloofde publicatiedatum van de beleidsregels van 1 juli gerekend. De NZa heeft echter pas op 24 juli de beleidsregels gepubliceerd. Door de late publicatiedatum van de NZa zou er maar een week overblijven voor zorgaanbieders om hun inschrijving te baseren op de beleidsregels. Hiermee werd het voor aanbieders zeer lastig een goede keuze te maken op welke onderdelen zij zich willen inschrijven. Vorige week hebben ZN en ActiZ, op aandringen de zorgaanbieders, gezamenlijk de verzekeraars verzocht om de datum voor het indienen van een offerte voor wijkverpleging uit te stellen tot ten minste 15 augustus 2014. CZ heeft hier gehoor aan gegeven en zal hierover zo snel mogelijk publiceren op haar site.

Transitie langdurige zorg

De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.