Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CZ sluit mega-huisartsencontract in Zuid-Limburg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zeventig huisartsenpraktijken en een zorggroep in de oostelijke mijnstreek in Zuid-Limburg hebben een meerjarencontract getekend met CZ Zorgverzekeraar. Gezamenlijk doel is: kostenbesparing, minder verwijzingen naar het ziekenhuis en een betere gezondheid van de bevolking.
Mijnen Zuid Limburg Anp
Foto: ANP/Kristof Van Accom
Premium

Dit vierjarige contract borduurt voort

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Mooi om te zien hoe de ruimte voor innovatieve contracten binnen S3 van de huisartsenbekostiging benut is door CZ en de huisartsen werkzaam in de oostelijke mijn streek in Limburg. De ervaringen met de PLUS praktijken hebben laten zien dat nieuwe financiële arrangementen nodig zijn, om succesvolle projecten een steuntje in de rug te geven. Zie uit naar de resultaten op de gezondheid van burgers, die deze projecten hopelijk gaan brengen! Yolande Waterreus

  2. Lees alle reacties
  3. LS.
   ik weet niet wie de beeldredactie doet bij BS.
   de getoonde mijn is er een uit België (dat is voor zover ik weet geen Nederland)
   daarnaast is het el erg armoedig om deze regio te associeren met iets dat al bijna 40 jaar geleden gesloten werd.
   ik denk dat er betere beelden van deze regio zijn!
   groet Henk
   Heerlen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.