Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daan Hoefsmit bestuursvoorzitter CIZ

Mark van Dorresteijn
Daan Hoefsmit is per 1 januari 2011 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Hoefsmit nam deze functie bij het CIZ al waar vanaf oktober 2010. Hij verving deze periode Arjan Vermeulen die 16 november 2010 overleed.
Daan Hoefsmit bestuursvoorzitter CIZ

Nadat hij zijn studie HTS Bedrijfskunde en het MBA P&O en Economie had afgerond, startte Hoefsmit zijn carrière als organisatieadviseur. Hij specialiseerde zich vooral in het interim-management. Dit leidde tot het bekleden van directiefuncties bij onder andere Justitie, Politie, Verkeer en Waterstaat, Milieubeheer en in de Sociale Zekerheidssector. Zo was hij verantwoordelijk voor de aansturing van verschillende uitvoeringsorganisaties, zoals ook het CIZ er één is. Hierbij lag het accent veelal op het begeleiden van vernieuwingstrajecten en veranderingsprocessen.

Roerig jaar

Het CIZ heeft naar eigen zeggen een roerig jaar achter de rug. “Met het overlijden van Arjan Vermeulen ontviel de organisatie een bevlogen bestuurder. De veranderende rol van het CIZ, van indicatieorgaan naar toetsingsautoriteit voor de AWBZ, zal ook de komende jaren het nodige vragen van de organisatie.” Het orgaan verwacht dat Daan Hoefsmit dit met zijn expertise goed zal kunnen begeleiden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.