Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daelzicht stelt Peter Muijen aan als bestuurder

Redacteur Zorgvisie
Peter Muijen wordt bestuurder bij Daelzicht. Hij volgt per 1 mei interim-bestuurder Nettie Saarloos op bij de gehandicaptenzorginstelling.
PeterMuijen400.jpg
Foto: Peter Muijen

Muijen heeft onder meer gewerkt als hoofdofficier van justitie bij het Openbaar Ministerie in Roermond en Limburg. Tussen 1997 en nu werkte hij daarnaast in verschillende andere functies bij het OM,  op het gebied van bedrijfsvoering, verkeershandhaving, vreemdelingenzaken en ict.

De raad van toezicht van Daelzicht denkt dat Muijen een krachtige en ervaren raad van bestuur zal vormen. Ze verwachten bovendien dat hij de weg zal volgen die Saarloos is ingeslagen om een cultuurverandering voor elkaar te krijgen. In maart vorig jaar zegde de OR van Daelzicht het vertrouwen op in de toenmalige raad van bestuur, die daarop aftrad. Ook de raad van toezicht moest het veld ruimen vanwege een conflict over de Belevingstuinen die Daelzicht wilde openen. In november vorig jaar werd een nieuwe raad van toezicht aangesteld bij de organisatie.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.