Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daling administratieve lasten met een kwart

DEN HAAG - De administratieve lasten voor burgers zullen aan het eind van deze kabinetsperiode zijn gedaald met 24 procent. Dat schrijft minister Hoogervorst in zijn voortgangsrapportage administratieve lasten .

Op basis van 69 wetten en 1.800 regels becijferde het ministerie van VWS dat de administratieve lasten in de zorg eind 2002 3.2 miljard euro bedroegen. Het kabinet heeft zich als doel gesteld om de administratieve lasten voor burgers en bedrijven te reduceren met 25 procent.

Hoogervorst wijst er in zijn rapportage op dat een belangrijk deel van de administratieve lasten een gevolg zijn van de Europese regelgeving. Ook schrijft hij dat nog niet bij alle wetten en regels bekend is hoe hoog de administratieve lasten uitvallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Wet maatschappelijke ondersteuning en de invoering van de zorgzwaartebekostiging in de AWBZ. (Zorgvisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.