Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Damen:’Gehandicaptenzorg balanceert op grens’

De kwaliteit van de zorg voor gehandicapten balanceert op de grens. Dat schrijft Eelco Damen, voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan, vandaag in een brief in de Volkskrant.

Volgens Damen is het moeilijk om aan gediplomeerd personeel te komen. “Met kunst- en vliegwerk lukt het nauwelijks de dienstroosters rond te krijgen.” Een van de gevolgen is volgens hem dat er ongediplomeerde werknemers worden ingezet. “Het is de taak van het management om de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken. Maar nu blijft het balanceren op de grens. Dat die grens wel eens wordt overschreden is niet verbazingwekkend.”

Misstanden in de gehandicaptenzorg

Vakbonden en belangenorganisaties hebben vorige week alarm geslagen over de misstanden in de gehandicaptenzorg. Instellingen zouden structureel te weinig personeel inzetten, niet-gediplomeerden verantwoordelijke diensten laten draaien en het regelmatig nalaten om maatregelen te treffen wanneer familieleden fouten melden. (ANP)

Links:

Lees ook:

’s Heeren Loo stopt project na onderzoek

Onderzoek naar mishandeling bij ’s Heeren Loo

Instellingen gehandicapten potten geld op

Alliantie voor inclusie in de maak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.