Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daniëlle Santen nieuwe bestuurder STMG

Mark van Dorresteijn
Daniëlle Santen is per 1 augustus benoemd tot de nieuwe directeur/bestuurder van de Gelderse thuiszorgorganisatie STMG. Zij vervangt Ger Henstra.
Daniëlle Santen nieuwe bestuurder STMG
Foto: LinkedIN

STMG is sinds 1 april 2015 overgenomen door Assist en heeft sindsdien ingrijpende organisatieveranderingen doorgevoerd. Met de aanstelling van Santen is volgens de organisatie een volgende belangrijke stap gezet. Met de implementatie van een nieuw ict-systeem en de start van een cultuurtraject, zal STMG op korte termijn verder invulling geven aan haar ontwikkeling.

Veranderingen STMG

Om cliënten ook in de toekomst te kunnen voorzien van passende zorg en ondersteuning, diende het financieel ongezonde STMG een flinke slag te maken. Met de reorganisatie van de backoffice en gerichte sturing op productiviteit en verzuim is de beoogde progressie al zichtbaar. Santen heeft dan ook vertrouwen in de toekomst. ‘De nieuwe backoffice vormt een stevige basis. De neuzen staan dezelfde kant op en de motivatie onder de medewerkers is groot. Samen dienen we nu de vertaalslag te maken naar een gezonde toekomst’, stelt Santen. Zij heeft ruime ervaring en expertise in commercie en verandermanagement en gaat deze vertaalslag invulling geven. De bedrijfsvoering van STMG wordt zodanig vormgegeven, dat op innovatieve wijze kan worden ingespeeld op de vereisten van de markt. ‘In het kader van zelfsturing zullen wij onze wijkteams zo goed mogelijk faciliteren. Door bureaucratie te minimaliseren en processen waar mogelijk te automatiseren, stellen wij hen in staat om te doen waarvoor ze daadwerkelijk zijn opgeleid. Bovendien wordt hierdoor hun zorg en ondersteuning tegen concurrerende tarieven verleend.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.