Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dbc’s bedreigen voortbestaan ggz-instelling

Het Nederlands Psychoanalytisch Instituut (NPI) in Amsterdam koerst af op een faillissement als het geen kostendekkende declaraties kan versturen. Dat blijkt uit een bezwaarschrift dat de gespecialiseerde ggz-instelling onlangs heeft ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Het NPI verzorgt langdurige psychoanalytische behandelingen die moeilijk zijn onder te brengen in de huidige dbc-productstructuur die vooral is afgestemd op kortdurende behandelingen.

Inkomsten

“Of wij een patiënt nu vier keer per week behandelen of drie keer per week, de vergoeding die we via de dbc’s ontvangen, is hetzelfde,” zegt bestuursvoorzitter Rob van der Plank van het NPI. Hij geeft aan twintig tot dertig procent aan inkomsten mis te lopen. “We hebben wachtlijsten. Het kan toch niet zo zijn dat we de deuren moeten sluiten omdat de dbc-structuur niet klopt,” aldus Van der Plank. Hij geeft aan overleg te willen met de NZa. DBC Onderhoud die sinds 1 juli verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van de productstructuur geeft desgevraagd aan een oplossing te willen zoeken. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Ggz krijgt meer langlopende dbc’s

Klink wil extra overgangsjaar voor dbc’s

NZa heeft geen bezwaren tegen invoering dbc’s in ggz

‘Klink komt ggz onvoldoende tegemoet’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.