Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Friesland schrapt 120 banen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Friesland Zorgverzekeraar in Leeuwarden schrapt de komende drie jaar 120 van de circa 700 banen.
van der hoek.bert.jpeg

Dat zegt bestuursvoorzitter Bert van der Hoek in het AD. Het personeel is eind vorige week ingelicht over de reorganisatie.

‘Bijdrage aan betaalbaarheid’
Van der Hoek geeft als reden dat de zorgkosten zijn toegenomen. ‘Wij willen een bijdrage aan de betaalbaarheid leveren’. Verder heeft het bedrijf door de digitalisering minder mensen nodig. Uiteindelijk wil De Friesland ‘een ander type bedrijf’ worden, zegt de bestuursvoorzitter. In 2020 wil de zorgverzekeraar ‘met een kleiner compact team een betere dienstverlener zijn.’ Er blijven ongeveer 580 medewerkers over van de in totaal 700. Meer dan een kwart is nu al flexibel.  

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.