De Jonge: ‘Norm 85 procent voor extra personeel is keihard’

Landelijk moet 85 procent van het extra geld voor verpleeghuizen aan extra personeel worden besteed. Maar per locatie mogen zorgorganisaties van die norm afwijken. Dat heeft minister Hugo de Jonge van VWS gezegd in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hugo de Jonge, Huis van Vathorst
Minister Hugo de Jonge van VWS tussen bewoners van het Huis van Vathorst in Amersfoort. Daar was op 23 april de ActiZ-bijeenkomst met de minister.

Gaat het extra geld voor verpleeghuizen wel naar extra personeel? Vanaf het moment dat de extra middelen beschikbaar kwamen, zijn er op het ministerie van VWS zorgen over de juiste besteding. VWS wil dat de sector duidelijk maakt hoe het geld wordt besteed. Oud-staatssecretaris Martin van Rijn van VWS zei een jaar geleden al dat het geld teruggevorderd zou worden als zorgorganisaties het zouden uitgeven aan extra managers of zorgvastgoed. Minister Hugo de Jonge van VWS maakte onlangs bekend dat wat hem betreft 85 procent van het extra geld naar personeel moet gaan. De rest mogen zorgorganisaties ook besteden aan

0
692

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.