De Jonge: ‘Ongecontracteerde zorg is ongewenst’

Minister Hugo de Jonge van VWS laat het terugdringen van de ongecontracteerde zorg aan verzekeraars over. Als dat niet lukt, past hij desnoods de wet- en regelgeving aan, zegt hij in een interview met Zorgvisie bij de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging.
hoofdlijnenakkoord Hugo de jonge
Minister Hugo de Jonge van VWS bij de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord.

‘Als we de dingen op dezelfde manier blijven organiseren, gaat het niet lukken’, zegt minister Hugo de Jonge van VWS bij de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging op 6 juni in Rotterdam. De wijkverpleging staat voor een enorme uitdaging. Het aantal 85-plussers groeit gestaag van 1,3 miljoen naar 2,1 miljoen in 2030.

Hoofdlijnenakkoord wijkverpleging

Dat het thuis wonen niet vanzelf goed blijkt uit de praktijkverhalen van enkele wijkverpleegkundigen, die de ceremonie in het Zorghotel Aafje opluisteren. De 80-plussers worden vaak via de huisarts aangemeld bij de wijkverpleegkundigen. Bij een huisbezoek gaat dan de doos van Pandora open. Achter één klacht

1
3011

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.