Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De Jonge: ‘Ongecontracteerde zorg is ongewenst’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Minister Hugo de Jonge van VWS laat het terugdringen van de ongecontracteerde zorg aan verzekeraars over. Als dat niet lukt, past hij desnoods de wet- en regelgeving aan, zegt hij in een interview met Zorgvisie bij de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging.
hoofdlijnenakkoord Hugo de jonge
Minister Hugo de Jonge van VWS bij de ondertekening van het hoofdlijnenakkoord.
Premium

‘Als we de dingen op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Lijkt weer lekker kort door de bocht van de minister. Weet de minister wel dat zorgverzekeraars vaak helemaal geen contracten willen afsluiten met nieuwkomers die doelmatiger en kosten effectiever werken dan de de meeste of zelfs alle gecontracteerde zorgaanbieders? Dit omdat anders budgetten overschreden worden en zorgverzekeraars al jaren aan tafel zitten over contracten met hun ‘oude’ , soms aantoonbaar fors disfunctionerende zorgaanbieders waar ze jaar op jaar gewoon redelijk kritiekloos mee blijven contracteren? Nieuwkomers lijken per definitie soort van ‘verdachte moneymakers’ in de ogen van veel zorginkopers bij zorgverzekeraars. Ook als je al je kwaliteitscertificaten hebt gehaald incl. beroepsgroep visitaties en de hoogste klant tevredenheidsscores behaald. Ook is al vaak genoeg bewezen dat deze (ongecontracteerde) nieuwkomers vaak kosten effectiever werken dan de gecontracteerde partijen. Dit omdat ze veel minder overhead hebben, kleinschaliger werken en vaak gespecialiseerder zich richten op bepaalde groepen patiënten waar ze dan erg goed in worden en waar ze zich toe blijven beperken. Ergo: betere zorg voor minder geld en een hogere klanttevredenheid welke toch niet gecontracteerd wordt. Hoezo dan toch weer dit verhaal van de minister (als het goed weergegeven is).

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.