De Jonge wil nieuwe woonvormen ouderenzorg onderzoeken

Het ministerie van VWS moet bekijken of er woonvormen mogelijk zijn die het gat tussen zelfstandig wonen en een verpleeghuis opvullen. Dat heeft minister Hugo de Jonge gezegd tijdens de bespreking van de VWS-begroting in de Tweede Kamer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De Jonge verpleeghuizen
De plannen van minister De Jonge passen in een trend van hogere uitgaven voor verpleeghuizen

De minister ging tijdens de bespreking uitgebreid in op de ouderenzorg. ‘Een samenleving creëren waarin iedereen meedoet, dat is de belangrijkste opdracht voor dit kabinet. Hoe maken onze keuzes het leven van ouderen in Nederland beter?’, vroeg hij zich hardop af. Het goed organiseren van de verpleeghuiszorg is daarbij de belangrijkste, maar moeilijkste opdracht, stelde De Jonge. Het kabinet heeft ervoor gezorgd dat er in 2018 435 miljoen euro vrijkomt voor de verpleeghuiszorg. ‘De tarieven voor deze zorg zijn in 2018 met 5 procent verhoogd, bovenop de reguliere loon- en prijsbijtelling. Dat geeft de sector ruimte om 10.000 extra medewerkers

0
1365

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.