Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Nieuwstad en De Golfstroom fuseren

Twee zorginstellingen in Den Helder bundelen hun activiteiten. De verzorgingshuizen en de thuiszorg van Stichting Ouderenzorg De Nieuwstad en woon- en zorgcentrum De Golfstroom zullen op 31 december 2007 onder een nieuwe vlag verder gaan.

De nieuwe combinatie heeft 200 zorgplaatsen. “De grootste capaciteit zit intramuraal”, zegt Golfstroom bestuurder Van der Reest. “Maar in de toekomst gaan we ons focussen op thuiszorg.” Als de fusie rond is zal de heer Van der Reest gebruikmaken van de OBU-regeling en komt er een nieuw bestuur.

Geen ontslagen

Door het samenvoegen van de ondersteunende diensten ontstaat er een economisch en organisatorisch voordeel voor de combinatie. “Er zullen geen ontslagen vallen”, zegt Van der Reest. “We werken al jaren aan deze fusie en we hebben alles kunnen doen via natuurlijke afvloeiing.” Bij de nieuwe organisatie zullen ruim 250 medewerkers en meer dan 150 vrijwilligers werkzaam zijn. Hoe de organisatie gaat heten is nog niet bekend. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Websites:

Stichting Ouderenzorg De Nieuwstad

Woon- en zorgcentrum De Golfstroom

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.