Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Regenboog Groep zoekt 365 nieuwe vrijwilligers

Het aantal Amsterdammers dat een beroep doet op zorgondersteuning stijgt. Dat constateert De Regenboog Groep, een van de grootste hoofdstedelijke vrijwilligersorganisaties en verleners van informele zorg. Om de groeiende groep Amsterdammers in (sociale) armoede de juiste steun te kunnen bieden, begint De Regenboog Groep een brede campagne om 365 vrijwilligers te werven.
De Regenboog Groep zoekt 365 nieuwe vrijwilligers
Foto: ANP Royal Images Koen van Weel

In 2014 klopten er 200 meer hulpbehoevenden aan bij De Regenboog Groep dan in 2013. In 2015 gaat dit cijfer verder oplopen, zegt Hans Wijnands, directeur van De Regenboog Groep: ‘Wij verwachten in de komende twee kwartalen honderden extra aanmeldingen, vandaar dat wij inzetten op 365 nieuwe vrijwilligers. Door de gewijzigde zorgwet hebben de professionals steeds minder uren om mensen thuis te verzorgen. Mensen die begeleid wonen of gebruik maken van zorg, doen hierdoor in toenemende mate een beroep op vrijwilligers.’

Recruiters

Onder de noemer ‘Elke dag een nieuwe vrijwilliger aan de slag’ lanceert De Regenboog Groep haar campagne: via social media-kanalen, kaarten, printadvertenties en posters op prominente plekken in de hoofdstad zullen mensen worden aangesproken op hun vrijwilligerspotentie. Bijzonder element van de campagne is de persoonlijke aanpak op LinkedIn: hier zullen speciale recruiters van De Regenboog Groep potentiële droomkandidaten voor de organisatie headhunten.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.