De specialist wil zelf inhoud geven aan kwaliteitsbeleid’

Medisch specialisten zullen moeten investeren in de nieuwe federatie van medisch specialisten. Dat zegt beoogd federatie-voorzitter Frank de Grave in een interview met Zorgvisie. ‘Natuurlijk gaan we de totstandkoming van de federatie vieren maar het is geen garantie voor succes. Dit is nog geen 10 procent van het werk. Nu moeten we er een succes van maken.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘De specialist wil zelf inhoud geven aan kwaliteitsbeleid’
Foto: ANP Robin van Lonkhuijsen

Op 1 januari gaan de 32 wetenschappelijke verenigingen samenwerken in de Federatie Medisch Specialisten. De Orde van Medisch Specialisten houdt als individuele ledenvereniging op te bestaan. De federatie werkt nauw samen met de LAD, de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband om de medisch specialist in loondienst te vertegenwoordigen aan de cao-tafels.  Zo ontstaat een organisatie die de belangen van alle 20.000 medisch specialisten vertegenwoordigt. Op 18 december zal formeel duidelijk zijn of de leden van alle wetenschappelijke verenigingen met toetreding instemmen. Een grote meerderheid van de wetenschappelijke verenigingen is al akkoord gegaan.

Logische stap

Met de vorming van de

1
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Grootste voordeel van samenwerking is dat de medisch specialisten beide organisaties niet meer tegen elkaar kunnen uitspelen. Vanaf nu zullen de medisch specialisten meer signalen krijgen die ze liever niet horen. Dat begint al gelijk met verplicht meewerken aan transparantie, onder druk gezet worden om richtlijnen snel op te leveren etc. De groep medisch specialisten is nu gemakkelijker te sturen. Dat is niet alleen in het voordeel van de medisch specialisten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.