De specialist wil zelf inhoud geven aan kwaliteitsbeleid’

Medisch specialisten zullen moeten investeren in de nieuwe federatie van medisch specialisten. Dat zegt beoogd federatie-voorzitter Frank de Grave in een interview met Zorgvisie. ‘Natuurlijk gaan we de totstandkoming van de federatie vieren maar het is geen garantie voor succes. Dit is nog geen 10 procent van het werk. Nu moeten we er een succes van maken.’
‘De specialist wil zelf inhoud geven aan kwaliteitsbeleid’
Foto: ANP Robin van Lonkhuijsen

Op 1 januari gaan de 32 wetenschappelijke verenigingen samenwerken in de Federatie Medisch Specialisten. De Orde van Medisch Specialisten houdt als individuele ledenvereniging op te bestaan. De federatie werkt nauw samen met de LAD, de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband om de medisch specialist in loondienst te vertegenwoordigen aan de cao-tafels.  Zo ontstaat een organisatie die de belangen van alle 20.000 medisch specialisten vertegenwoordigt. Op 18 december zal formeel duidelijk zijn of de leden van alle wetenschappelijke verenigingen met toetreding instemmen. Een grote meerderheid van de wetenschappelijke verenigingen is al akkoord gegaan.

Logische stap

Met de vorming van de

1
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.