Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Wever sluit woonzorgcentrum

Zorgorganisatie De Wever in Tilburg heeft besloten haar woonzorgcentrum Jozefzorg in 2014 te sluiten. Volgens De Wever is de reden voor de sluiting het huidige overheidsbeleid ten aanzien van de AWBZ.
De Wever sluit woonzorgcentrum

‘De Wever realiseert zich terdege dat het sluiten van Jozefzorg gevolgen heeft voor zowel de bewoners, de medewerkers als de vrijwilligers’, schrijft de organisatie. ‘De sluiting is een geleidelijk proces. We zullen de huidige bewoners begeleiden naar een appartement binnen een ander woonzorgcentrum van De Wever. Met alle bewoners en hun familie kijken we in een persoonlijke gesprek naar hun wensen en de mogelijkheden. Ook met de medewerkers en vrijwilligers vinden persoonlijke gesprekken plaats. We begeleiden hen naar een andere werkplek binnen De Wever.’Verouderd


In het verzorgingshuis staan momenteel al meerdere kamers leeg. Jozefzorg is een functioneel verouderd gebouw. Daarom zijn al eerder plannen gemaakt voor een herontwikkeling. In het plan is sprake van renovatie van een verpleeghuis van De Wever en sluiting van het verzorgingshuis Jozefzorg.

 

Scheiden wonen en zorg

Sinds 2013 krijgen ouderen met een lichte zorgvraag een thuiszorgindicatie en zijn zelf verantwoordelijk voor hun huisvesting. Naar verwachting zullen ze daarom langer thuis blijven wonen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.