Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Oplopende wachttijden ziekenhuizen: hier wacht de patiënt het langst

Twee HMC-ziekenhuizen (Leidschendam en Den Haag) en twee ETZ-ziekenhuizen (Tilburg) hebben de langste wachttijden van Nederland. Het Martini Ziekenhuis in Groningen staat op de derde plaats.
Wachttijdenb

Patiënten moesten vorig jaar gemiddeld 7,8

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Wat een onzinnige overzichten. Het belangrijkste deel van ziekenhuis bezoek is de werkelijke behandeling. De vermeldde poli wachttijden zijn “toevallig” geheel volgens de treeknormen. Daar de meeste chirurgen in verband met het afschalen van electieve zorg nauwelijks meer operaties kunnen uitvoeren hebben zij tijd over voor poli bezoeken. In de praktijk blijken de op de websites vermeldde wachttijden ernstig af te wijken van de werkelijkheid. De wachttijden voor electieve chirurgie waren voor de corona crisis al tussen de 3 en 6 maanden na het eerste poli bezoek. Als we er van uit gaan dat de productie inmiddels in totaal 6 maanden heeft stil gelegen zijn wachttijden nu vaak 9 tot 12 maanden. De “wishfull thinking” interviews waarin wordt aangegeven dat ziekenhuizen aan het eind van dit jaar de inhaalzorg hebben weg gewerkt zijn compleet bezijden de werkelijkheid.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.