Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van de bouw naar de zorg: ‘De overstap voelt als een reset’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Kommer den Uil was bestuurder bij BAM Nederland, waar hij een grote stempel drukte op een veilige high performance cultuur. Toch wilde hij "iets compleet anders". Sinds februari is hij bestuursvoorzitter van De Schutse, een reformatorische gehandicaptenzorgorganisatie met locaties in Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland.
Kommer den Uil De Schutse
Kommer den Uil, bestuursvoorzitter De Schutse. Foto: Jan Willem Schouten/Jawsmedia
Premium

“Ik heb een lange weg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Zeker kan de langdurige zorg wat leren op het gebied van: “contractmanagement en gezonde zakelijkheid met een vleugje humor, samen werken en de taal van tijd, geld en ego.” En de opmerking “Zo moet ook de zorg een taal zien te vinden: de taal van de cliënt.” Is me uit het hart gegrepen. Ruim 25 jaar heb ik als zorgmens hier aan gewerkt cq er (praktijkgericht) onderzoek naar gedaan. Het resultaat is een actie-leer-werkmethode voor het primaire proces met impact/inzichten voor (be)sturing op meso- en macroniveau (persoonsgericht en datagedreven/informatiegestuurd). Het waarom, hoe en wat is zo praktisch mogelijk beschreven in het boekje: En als we nu weer eens gewoon gingen ‘zorgen voor’? Met als ondertitel: handboek voor verzorgkundig leiderschap en passende zorg. Wellicht biedt het inspiratie.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.