Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deelsessie Linnean: Waardegedreven zorg vereist waardegedreven bekostiging

Redactie Qruxx
Zorgaanbieders worden nog altijd afzonderlijk en per verrichting betaald en vaak ontbreekt de expliciete link met goede zorguitkomsten.

In combinatie met de gedachte dat gedrag wordt beïnvloed door financiële prikkels, maakt dat hervorming van de bekostiging van zorgaanbieders in binnen- en buitenland hoog op de agenda staat. Hoewel er over de noodzaak van bekostigingshervorming voor de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg brede overeenstemming lijkt te bestaan, is de kennis gering en gefragmenteerd. Bovendien blijft de ervaring beperkt tot pilots, zijn er nog veel praktische vragen en is opschaling daarmee lastig.

De workshop ‘Waardegedreven zorg vereist waardegedreven bekostiging’ werd ingeleid met kennis over alternatieve bekostigingsvormen. Daarna pitchten de deskundigen elk vanuit hun eigen perspectief wat er nodig is om tot landelijke implementatie van waardegedreven bekostiging te komen. Ze sloten af met een gesprek: welke mogelijkheden en barrières zijn er nodig om tot waardegedreven bekostiging te komen?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.