Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitieve handreiking social media V&VN

Mark van Dorresteijn
Beroepsorganisatie V&VN heeft gisteren de definitieve handreiking social media voor verpleegkundigen en verzorgenden uitgebracht. Doel van de handreiking is om zorgpersoneel uitleg te geven over verantwoordelijk gebruik van social media.
Definitieve handreiking social media V&VN

V&VN kwam in april 2012 met een eerste versie van de handreiking. Op de oproep van de landelijke beroepsvereniging om te reageren op de handreiking kwamen tientallen positieve reacties, aanvullingen en ook diverse casussen uit de praktijk. Uitgangspunt voor de handreiking is de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden. De handreiking bevat ook een aantal praktijkvoorbeelden, bijvoorbeeld over een verpleegkundige die twittert dat ‘er vandaag een nieuwe zorgvrager voor een operatie op de afdeling komt, een bekende crimineel’.

Delen en reageren

De handreiking is voor alle vormen van internetgebruik, waarbij verpleegkundigen en verzorgenden zelf informatie online delen of reageren op informatie online. De artikelen uit de handreiking zijn breder toepasbaar, bijvoorbeeld als (extra) handvat om na te denken over telefonische bereikbaarheid tijdens het werk.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees meer:

Definitieve handreiking social media (PDF)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.