Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Definitieve tarieven DOT zijn bekend

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de definitieve tarieven vastgesteld van het DOT-pakket, de nieuwe declaratiestructuur voor ziekenhuizen.
Definitieve tarieven DOT zijn bekend

Met deze nieuwe uitgave zijn alle tarieven voor de ziekenhuiszorg voor volgend jaar bekend. Over de nieuwe tarieven is intensief overleg gevoerd met veldpartijen, zo meldt de NZa op haar site.

Hogere tarieven

De tarieven voor de klinische DBC-zorgproducten voor kindergeneeskunde worden verhoogd ten opzichte van de concepttarieven van juni. Ook de maximum tarieven voor intensive care gaan omhoog, omdat uit nader onderzoek blijkt dat de huidige tarieven niet meer kostendekkend zijn voor de zwaarste intensive care’s.

Dure geneesmiddelen

Daarnaast zijn honorariumtarieven gewijzigd ter compensatie van ‘producten die onder DOT, ondanks verbeterde registratie, niet tot een declarabel product leiden.’ In de correctierelease stelt de NZa verder beleid vast over het aanvragen van add ons voor dure geneesmiddelen en weesgeneesmiddelen, die ziekenhuizen vanwege de hoge kosten apart kunnen declareren. “Van de add ons voor dure en weesgeneesmiddelen zijn de maximumtarieven vastgesteld op basis van de lijstprijzen”, aldus de zorgautoriteit

Uitspraak College van Beroep bedrijfsleven

De tarieven voor rijbewijskeuringen en het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker zijn ook gecorrigeerd, naar aanleiding van de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven dat de NZa deze tarieven in 2010 en 2011 ten onrechte had gekort. Deze activiteiten vallen namelijk niet onder het Budgettair Kader Zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Definitieve tarieven DOT zijn bekend

DOT is geschikt om in te voeren

‘Invoering van DOT leidt tot chaos’

Orde uit zorgen over DOT bij DBC Onderhoud

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.