Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Bosch koopt geen zorg in met salarissen boven WNT

De gemeente Den Bosch wil vanaf 2017 Wmo- en Jeugdzorgzorg niet meer inkopen bij instellingen waarvan medewerkers meer verdienen dan de balkenendenorm. De gemeente wil deze eis volgens het Brabants Dagblad opnemen in de contracten voor 2017.
Fotolia

De eis van wethouder Paul Kagie (zorg) is een rechtstreeks gevolg van ophef eind vorig jaar over een salaris bij Reinier van Arkel. Oud-voorzitter Paul Spronken kreeg 365.000 euro voor advieswerk over 2013 en 2014, terwijl 160 medewerkers van de instelling voor verstandelijkgehandicaptenzorg werden ontslagen vanwege financiële problemen.

Motie
De gemeenteraad van Den Bosch nam volgens het Brabants Dagblad daarop in december raadsbreed een motie aan, waarin de partijen stelden dat ‘financiële middelen bedoeld voor de zorg niet bedoeld zijn voor buitensporige beloningen voor (oud-)bestuurders en adviseurs’. Kagie zegt dat het niet mogelijk is bestaande inkoopcontracten open te breken. Vanaf 2017 wordt daarom in nieuwe contracten opgenomen dat ‘overschrijding van de Wet Normering Topinkomens (WNT) tot de uitsluitingscriteria behoort’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.