Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Dermatologen Catharina claimen 3 miljoen euro’

Redactie Zorgvisie
De vier dermatologen die moesten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis eisen zeker 3 miljoen euro schadevergoeding van het Eindhovense ziekenhuis. Dat meldt Medisch Contact donderdag op basis van documenten waar de website over beschikt.
'Dermatologen Catharina claimen 3 miljoen euro'

Het ziekenhuis ligt al geruime tijd met de huidartsen overhoop. Volgens de directie hebben ze de integriteitsregels overtreden door zonder toestemming een praktijk van cosmetische chirurgie te beginnen. De vier houden vol dat ze toestemming hadden.

Toelatingsovereenkomst

Vorig jaar zegde het ziekenhuis de toelatingsovereenkomst met de maatschap op. Omdat de opzegtermijn van de medisch specialisten zes maanden was, waren ze nog tot 17 mei in het ziekenhuis werkzaam. Vorige week leverde een laatste gesprek tussen de vier en de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis niets op. Het ziekenhuis liet toen weten dat de positie van de dermatologen definitief onhoudbaar is geworden.

Voorschot

Uit de documenten blijkt dat ze bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg, dat uitspraak doet in dit soort geschillen, elk een voorschot van 750.000 euro op de schadevergoeding hebben geëist. Dat komt neer op in totaal 3 miljoen. Volgens Medisch Contact eisen de specialisten bovendien dat hen een lening van enkele tonnen wordt kwijtgescholden.

1 REACTIE

 1. Als die 3 miljoen doorgaat is links of rechtsom de patient de dupe; die gehele 3 miljoen komt via via uiteindelijk bij de premiebetaler op het bordje.
  Als het Bestuur (Batenburg en consorten) en de raad van toezicht VANAF HET BEGIN ALERT waren geweest, had zich dit in het geheel niet voorgedaan.
  Daarbij zitten nog niet de kosten (vergader-, proces, juridische kosten e.d. ) van het ziekenhuis; misschien wel net zo veel (is 2x drie miljoen; moet kunnen in de zorg; valt nauwelijks op; Schippers slaapt gewoon door!!)).
  Waar hebben we eigenlijk een bestuur en raad van toezicht voor nodig??
  Om een berg salarissen te verspijkeren en om wantoestanden door te laten lopen.
  In het bedrijfsleven word je dan buitengegooid ZONDER GOUDEN HANDDRUK

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.