Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Dermatologen Maastricht naar Catharina Ziekenhuis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Catharina Ziekenhuis gaat samenwerken met het Maastricht UMC+ op het gebied van dermatologie. Dermatologen uit Maastricht gaan 17 mei in Eindhoven aan de slag.
Dermatologen Maastricht naar Catharina Ziekenhuis

 

De samenwerking is bezegeld in een intentieverklaring die beide ziekenhuizen op vrijdag 21 december hebben ondertekend.

Conflict dermatologen Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis heeft in november de toelatingsovereenkomst met de eigen maatschap dermatologie opgezegd, omdat de vier dermatologen zonder toestemming van het ziekenhuis een eigen praktijk cosmetische dermatologie waren begonnen. In de optiek van het bestuur hebben ze de integriteitsregels overtreden. De dermatologen vechten deze beslissing juridisch aan en eisen tonnen van het ziekenhuis.

Daarom samen met Maastricht UMC+

Het Catharina Ziekenhuis wil met de afspraak met het Maastrichtse ziekenhuis de continuïteit van zorg voor de dermatologische patiënten en de opleiding voor het specialisme dermatologie waarborgen. Daarbij hoort de specialistische behandeling van oncologische aandoeningen van de huid. Ook wil het ziekenhuis zijn opleidingstaak blijven vervullen. Daarom heeft het Catharina Ziekenhuis de samenwerking gezocht met het Maastricht UMC+.

Limburgse dermatologen naar Catharina Ziekenhuis

Dermatologen van het Maastricht UMC+ zullen vanaf 17 mei 2013 de taken van de maatschap in het Catharina Ziekenhuis overnemen. Zij gaan dan met een vast team in Eindhoven werken. Zo ontstaat een samenwerking tussen het Brabantse en het academische ziekenhuis uit Limburg. De dermatologen zullen op beide locaties werken. Volgens voorzitter Piet Batenburg, voorzitter de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis, biedt de bundeling van krachten grote voordelen. ‘De continuïteit van zorg voor onze dermatologische patiënten is gewaarborgd. Zij kunnen rekenen op hoge kwaliteit van zorg met academische expertise.’

Maastricht UMC+ dominant in Zuid-Nederland

De dermatologen in het Catharina Ziekenhuis worden aangestuurd door prof. dr. Peter Steijlen, hoofd van de afdeling dermatologie van het Maastricht UMC+. De keuze voor het Maastricht UMC+ als samenwerkingspartner ligt volgens Batenburg voor de hand, omdat het academische ziekenhuis voor een groot deel van Zuid-Nederland, inclusief Eindhoven, al topreferente en topklinische zorg levert. In nauwe samenhang hiermee wordt klinisch onderwijs gegeven en wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen deze regio.

Ondertekening overeenkomst Catharina-UMC+

De intentieverklaring werd ondertekend door drs. Guy Peeters, voorzitter van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+, prof. dr. Lodewijk van Rhijn, vice-voorzitter stafconventsbestuur Maastricht UMC+, dr. Piet Batenburg, voorzitter van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis en dr. Floor Haak, aankomend voorzitter van het stafbestuur van het Catharina Ziekenhuis.

2 REACTIES

  1. **Volgens voorzitter Piet Batenburg, voorzitter de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis, biedt de bundeling van krachten grote voordelen. ‘De continuïteit van zorg voor onze dermatologische patiënten is gewaarborgd. Zij kunnen rekenen op hoge kwaliteit van zorg met academische expertise.**
    Ik vraag me af of een echt goede voorzitter niet eerder OP DIE GROTE VOORDELEN had moeten komen, en nu pas actie onderneemt na een toevallige ‘samenloop van omstandigheden’. Die Piet is toch niet echt Almachtig.

  2. Lees alle reacties
  3. Van bovenstaand artikel valt met name de vrolijk lachende gezichten (uitlachend?). Het is natuurlijk mogelijk dat de foto niet bij het artikel past, maar toch. Is het een signaal naar potentieel ruziende professionals? Pas op, er is nog heel veel bestuurlijk potentieel. Pas op met verkeerde intenties, wij besturen onze intenties. Hoe langer ik er naar kijk, hoe meer ik denk dat het een historisch moment is met heel veel potentie. Of we er gelukkig mee moeten zijn, zal de tijd leren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.